Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

35. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Kapılarını Açtı

35 yıldır Türk yapı sektörü ve bölgelerinin en büyük fuarları olan Yapı Fuarları – Turkeybuild'in 2012 yılındaki ilk ve en önemli buluşması 35. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul başladı.

yapi.com.tr
35. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Kapılarını Açtı

Bu yıl yeni iş fırsatları ile 111 bini aşkın ziyaretçi ve bin 150 katılımcı firmayı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi / Büyükçemece'nin 81 bin metrekareliklik 12 salonu ve açık alanında buluşturacak olan 35. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un 'İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlediği Konuk Ülke Projesi’nin bu yılki konuğu ise Almanya Federasyonu.



Açılışta konuşan Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Barış Onay, bugün 89'cusu gerçekleştirilen Yapı Fuarları – Turkeybuild hazırlıkları kapsamında hem Türk yapı sektörünün daha iyi tanıtılması, hem de yeni işbirliği platformları oluşturulması için yapı forumları düzenlendiğini anımsatarak, Avrupa'nın ve özellikle Almanya'nın Türk yapı sektörünün ihracatı için taşıdı önemi vurguladı. Yapı Fuarları – Turkeybuild'in sadece bir fuar olmadığını, aynı zamanda bir iş platformu olduğunun altını çizen Onay, bu çerçevede Fuar boyunca yapılacak organizasyonlar hakkında kısaca bilgi verdi.

Daha sonra kürsüye gelen YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol da, bir bilgi merkezi olarak kurulan YEM'in 10 yıl sonra Yapı Fuarları – Turkeybuild'i düzenlemeye başladığını anımsattı ve en başından bu yana bütün organizasyonlarda hazır bulunmuş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türk yapı sektörünün zaman içinde büyük ilerleme kaydettiğine dikkat çeken Hasol, "Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı'nda bu işe başladığımız zaman, sergi öncesinde basketbol tribünlerini söküyorduk; fuar bittikten sonra ise tribünler tekrar kuruluyordu ve basketbol maçları yapılmaya devam ediyordu" dedi.
Türkiye, Almanya için çok önemli bir partner

Törenin açılışında konuşan Federal Almanya Ulaştırma, İmar ve Kentsel Gelişim Bakanlığı Genel Sekreteri Rainer Bomba, Türkiye sınırlarını aşan Yapı Fuarları – Turkeybuild'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin her sektörde yoluna emin adımlarla devam ettiğini kaydeden Bomba, bir köprü görevi gören Türkiye'nin Almanya açısından son derece önemli bir ekonomik partner olduğunu vurguladı. Bomba, pekçok konuda ev ödevini başarıyla tamamlayan ve 'Avrupa Evi'nin geliştirilmesinde bizzat çalışan bir ortak olan Türkiye'nin bundan sonra da yanında olmak istediklerini sözlerine ekledi.



Bomba, Almanya ve Dünya açısından çok önem taşıyan ve 'gündemi belirleyen' olarak nitelendirdiği enerji verimliliği konusuna da değindi ve tüketilen enerjinin yüzde 70'inin konutlar ve ulaşım için harcandığını anımsattı. Berlin'de gerçekleştirilen Enerji Verimliliği Evi gibi projelerle bu konudaki birikimlerini daha ileriye taşımak için çalıştıklarını kaydeden Bomba, burada tüketilen enerjinin 2,5 katı daha fazla enerji üretilebildiğini, üretim fazlası kısmın da şebekeye geri satılabildiğini bildirdi. "Eminim bundan sonra birbirimizi daha sık göreceğiz" diyen Bomba, Fuarın tüm katılımcılar için başarılı geçmesini diledi. Altın Çekül ödülleri de sahiplerini buldu

Fuarın açılış konuşmalarının ardından yapı sektörünün en büyük ödülü Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2012” sahiplerini buldu. YEM Ödülleri Projesi kapsamında 20. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2012’ye 'VitrA Watersmart Susuz Pisuvar' ürünü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş değer bulunurken; KASSO Mühendislik’e ait 'KASSO Türk-Ev' ürünü Gümüş Çekül Ödülü’ne değer bulunmuştu. 




Altın Çekül Ödülünü, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Pazarlama Müdürü Ali Yoncacılar ve Endüstriyel Tasarım Yöneticisi S. Arzu Demir alırken; Gümüş Çekül Ödülü’nü de KASSO Mühendislik Genel Müdürü Süleyman Kılıç ve Genel Müdür Yardımcısı Sina Kılıç aldılar. 

35. Yapı Fuarı – Turkeybuild'in açılış programı, Yapı Fuarı Heyet Gezisi ile devam etti. Gezide sırasıyla şu standlar ziyaret edildi:

BAU 2013, Çuhadaroğlu, Schüco, Urtim, Ytong, KYK, Osaka Dekorasyon, Atışkan Alçı, Bianca, İzocam, BASF, VİKO.

http://www.yapi.com.tr/haberler/35-yapi-fuari--turkeybuild-istanbul-kapilarini-acti_91704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!