Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Austin Belediye Binası




Austin Belediye Binası’nın tasarım süreci, tasarım mimarı Antonie Predock’un Balcones Kayalıkları’nı, kireçtaşı kayalıklarını ve bunun yanındaki plato üzerindeki şelaleleri, dereleri, yayılmış canlı meşe ağaçlarını ve tabiatı eskizlemesi ile başlamış.

McKinney Kelley Peyzaj Mimarları ise projeye, Travis Bölgesi’nin kurak, batıya doğru kayalık Edward Platosu ve doğuda derin balçıklı Post Oak Ovası gibi çeşitli ekosistemleri vurgulayarak devam etmiş. Yüksek çatı teraslarında kayalıklı yamaçların daha kuru bitki türleri belirirken, bina tasarımının düşük kotlu alanları dere kanyonlarının tasarımını sembolize ediyor. Doğal bitki toplulukları, su verimliliği, yüksek ısı dayanıklılığı ve coğrafi sınıflandırmalara göre gruplandırılmış.

Gölgeli dış mekan, amfi tiyatro ve canlı müzik performanslarının yürütüldüğü sahne için bir kültürel program olarak adlandırılıyor. Çeşitli dış mekanlarla farklı bir araya gelme ve kutlama mekanları da sağlanmış.

Kent Konseyi’nin amacı, Belediye Binası’nın doğası ile, yeşil binalar için bir model oluşturacak sürdürülebilir bir kamusal bina yaratmaktı. Yeşil çatı üst terasları ve düşük kottaki plaza katları, ziyaretçiler ve öğrenci grupları için haftalık eğitim turlarının konusunu oluşturuyor.

En önemli tasarım özelliği yüzey suyunun yeşil çatıları sulaması ve amfitiyatro için güneş panelleri kullanımı. Kent Isı Adası’nın etkisini azaltma amacıyla olgun canlı meşeler ve diğer yerli gölge ağaçları eklenmiş. Proje, Austin’deki ilk LEED altın sertifikasının da sahibi.

Bir proje olarak Austin Belediye Binası, pratik uygulamaları ile hükümet ve kamusal bina sahiplerine başarılı bir örnek teşkil ediyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/austin-belediye-binasi_96000.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!