Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğan Hasol - Dr. Y. Müh. (Mimar), Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı




Galatasaray Lisesi’ni ve İTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi.

1968'de bir grup arkadaşı ile birlikte yapı alanında bir bilgi merkezi olan Yapı-Endüstri Merkezi'nin kuruluşunu gerçekleştirdi. Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği (UICB)'nin iki kez başkanlığına, daha sonra da Onur Üyeliğine seçildi.

Yaklaşık 40 yıldan beri Yapı-Endüstri Merkezi’nin başında olan Doğan Hasol, bu kurumun bilgi merkezi işlevi doğrultusunda, YAPI Dergisi’nin yanısıra başta Yapı Kataloğu olmak üzere, mesleki kataloglar ve mimarlık kitaplarının yayımlanmasına, kurslar, konferanslar, seminerler düzenlenmesine ve sanal mimarlık müzesinin hazırlanmasına öncülük etti. Yayın etkinlikleriyle kendisine Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 1994/95 dönemi Basın-Yayın Ödülü verildi.

Kimi mimari proje yarışmalarında ödül ve mansiyonlar kazandı, kimilerinde de jüri üyeliği yaptı. Eşi Hayzuran Hasol ile birlikte, Mimarlar Odası'nın 1990 Ulusal Mimarlık Ödülü'nü yapı dalında kazandı. Serbest mimarlık çalışmalarını eşi ve kızıyla birlikte kurdukları Has Mimarlık grubu içinde sürdürmektedir.

Hasol, mimariyle ilgilenen herkesin başvuru kitabı olan Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü’nün yazarıdır. Bu sözlüğün yanında İngilizce - Fransızca - Türkçe Mimarlık ve Yapı Terimleri sözlüğünü hazırlamış, İngilizce-Fransızca bir mimarlık sözlüğü de Paris’te yayımlanmıştır.

Hasol’un, "Yağma Var !", "Her Şeyin Mimarı Var", "Mimari İzlenimler" ve "Galatasaray’da Düşler-Gerçekler" ve "Anılar Kuşlar Gibidir" adlı kitapları bulunmaktadır.

Kendisine İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nce "Onursal Doktor" unvanı, Mimarlar Odası'nca Mesleğe Katkı başarı ödülü, Beykent Üniversitesi’nce de mimarlık dalında Onur Ödülü verilmiştir.


http://www.yapi.com.tr/haberler/dogan-hasol---dr-y-muh-mimar-yapi-endustri-merkezi-yonetim-kurulu-baskani_95985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!