Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Boston Dünya Ticaret Merkezi Batı Podium Parkı




Boston Dünya Ticaret Merkezi’nin yeraltındaki otoparkının bir parçasının üstünü örten Batı Podium Parkı Dünya Ticaret Merkezi Batı Kulesi ve Seaport Oteli arasında konumlanıyor. 2.700 m²’den oluşan bu yeşil çatının metrekaresi ortalama 60 Dolar’a mal olmuş ve iki katta da yapılmış, her biri toplam yüzey alanın %50’sini kapsıyor. Üst kat sulanmayan geniş yeşil çatı ve alt kattaki yoğun bir peyzaj alanı. İki katta da ortalama derinlik 12 – 90 cm arasında.

2003 yılında tamamlanan 3 katlı bu alan yeşil çatının binayla büyünleştiği ilk yapılardan. Yeşil çatı Dünya Ticaret Merkezi Batı Kulesi’nin genel programının bir parçası ve tasarımda enerji koruma standartları da oldukça dikkate alınmış. Mekanik ekipman yerleştirilirken estetiğin yanında verimlilik de maksimum dikkate alınmış. Örneğin su soğutucu birimler her kattaki gerekli olan soğutmayı da sağlamış. Parkın alt katındaki yoğun peyzajlı alana herkes girebiliyor.

Batı Podium Park kentin içinde sadece güzel bir refüj görünümü vermiyor, aynı zamanda endüstriyel ve ticari binaların da bu tip yaşayan mimari örneklerinden birisi olabileceğini gözler önüne sürüyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/boston-dunya-ticaret-merkezi-bati-podium-parki_95999.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!