Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tesco Kipa ve Güneş Enerjisi




Gün ışığı ve güneş enerjisinden yararlanarak mağazalarında enerji tasarrufuna giden Tesco Kipa, bu tasarrufu ürün fiyatlarına da taşıyacak. Türkiye’deki mağazaların çoğunda çevreci enerji yatırımlarına imza attıklarını söyleyen Tesco Kipa Türkiye CEO’su Simon King, "Maliyetlerimizi düşürmek için kalitesiz ürünleri rafa sürmek yerine enerjiden tasarruf edip bunu tüketiciye avantajlı hale getireceğiz. Önümüzdeki dönemde bu yatırımların meyvelerini toplayacağımıza inanıyorum" dedi.

Enerjimizi üreteceğiz

Türkiye’deki 34’üncü Kipa hipermarketini Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde açan Tesco, güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma sistemini de bu mağazayla uygulamaya soktu. Mağaza açılışında konuşan Simon King, rüzgar, su ve güneş enerjisini kullanarak kendi enerjilerini üretip, kurdukları sistemlerle de 2020 yılına kadar enerji tüketimini yüzde 50 oranında düşürmeyi planladıklarını belirtti. Simon, yeni projelerini şöyle anlattı: "Şu an güneş enerjisini kullanıyoruz. Sudan elektrik üretmek için de Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) oluşturmak için girişimlerde bulunacağız. Kendi enerjimizi kendimiz üretmek istiyoruz. Biz gösterişin ötesinde enerji tasarrufu için ciddi masraf yapıyoruz. Tüm mağazalarımızda enerjimizi kendimiz üretecek hale gelmek için yatırımlar yapacağız."

Yatırımlara devam edeceğiz

Geçen yıl 25 ekspres 9 hipermarket açtıklarını kaydeden King şu bilgileri verdi: "Bu yıl bu rakamın üstüne çıkacağız. Yatırım için zor bir yıl. Çünkü dünyada nakit sıkıntısı yaşanıyor. Ancak yatırımda geçen yılı geçmeyi amaçlıyoruz. Açtığımız her mağazada ortalama 300 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’nin her yerinde mağaza açmak için araştırmalar yapıyoruz. Şuan 23 ilde faaliyet gösteriyoruz. Bu sayıyı önümüzdeki yılda artıracağız. Yatırımda Türkiye nerde gelişiyorsa biz de orayı takip ediyoruz."

Ayvalık’a 24 milyon TL’lik yatırım

Türkiye’de 23’üncü mağazasını Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde açan Kipa, bu mağazaya 24 milyon TL yatırım yaptı. 2009’da 2 bin 500 kişiye istihdam alanı yarattı. Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Yılmaz Attila, küresel ekonomik daralmaya rağmen mağaza açmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Türkiye ekonomisine güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ayvalık mağazası için başlangıç olarak 250 kişiye istihdam sağladık.

Bu yıl 1 milyon adet tişört satarız

Mağazalara yeni ekledikleri tekstil reyonunda haftada 1 milyon tişört saltayı hedeflediklerini söyleyen Simon King, şu değerlendirmeyi yaptı: "Her hafta mağazalarımızı 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Her gelen bir tişört alsa bu hedefimizi gerçekleştiririz. Bu tişörtleri Türkiye’de ürettiriyoruz. İhracat da yapıyoruz."

Kaynak: Ceyhun Kuburlu - Hürriyet


http://www.yapi.com.tr/haberler/tesco-kipa-ve-gunes-enerjisi_96011.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!