Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Daha Durağan, Önümüzü Görebildiğimiz Ufuklar İstiyoruz!

Seramik sektöründe hizmet veren Seranit’in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ece Ceylan Baba, sektörü 37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da, yapı.com.tr’ye değerlendirdi. Baba, seramik sektörünün genel bir değerlendirmesini yaparak, “Bizim arzumuz daha durağan, önümüzü görebildiğimiz ufuklar. Şu an ufuklarımız flu” dedi.

yapi.com.tr

Ece Ceylan Baba, 2013 yılında Türk seramik sektörünün genel bir değerlendirmesini yaparak, geçen yıl inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıların seramik sektörünü de olumsuz etkilediğini anlattı. Baba,“Dövizin hareketliliğinden kaynaklanan ciddi sıkıntılar yaşadık” dedi.

2014’ün ilk çeyreğinin de değerlendirmesini yapan Baba, Türkiye’de yapılan yerel seçim öncesinde sektörde ciddi bir duraklama yaşandığını kaydetti. Seçim sonrasında tekrar sektörün hareketlenmeye başladığını söyleyen Ece Ceylan Baba,  dövizde kur yükselince firma olarak ihracata yöneldiklerini ifade etti. 2014’te bir önceki yıla göre, ihracatlarını yüzde 10 artırmayı hedeflediklerini söyleyen Baba, “İç pazara nazaran dış pazar daha istikrarlı gidiyor” dedi.

Ece Ceylan Baba, seramik sektörünün yaşadığı sorunlardan bahsederek, ekonomideki, belirsizlik halinin sektörde faaliyet gösteren firmaları olumsuz etkilediğini belirtti. Seramik sektöründe en büyük sorunun enerji giderleri olduğunun altını çizen Ece Ceylan Baba,  “Döviz artınca, enerji giderleri artıyor. Bu sektör için tehdit haline geliyor” dedi. Baba, sektörde asıl çözülmesi gereken sorunun maliyetlerin düşürülmesi olduğunu kaydetti.

Seçim, politik çalkantılar, belirsizlikler, savaş halleri gibi durumların sektör için ciddi tehditler oluşturduğunu vurgulayan Baba, bu tür durumlarda önce ekonomide lokomotif sektör olan inşaat sektöründe frene basıldığını belirtti. Ece Ceylan Baba,  “Bizim arzumuz daha durağan, önümüzü görebildiğimiz ufuklar. Şu an ufuklarımız flu” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/daha-duragan-onumuzu-gorebildigimiz-ufuklar-istiyoruz_120260.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!