Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Paslanmaz Çelik Halatların Sandalye Tasarımı ile Başlayan Serüveni

25. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'da yapi.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Carl Stahl Genel Müdürü Serhat Şahin, Carl Stahl firmasının ürün grupları ve gelecek planları hakkında bilgi verdi.

Paslanmaz Çelik Halatların Sandalye Tasarımı ile Başlayan Serüveni

25. Yapı Fuarı - Turkeybuild Ankara'da yapi.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Carl Stahl Genel Müdürü Serhat Şahin, Carl Stahl firmasının ürün grupları ve gelecek planları hakkında bilgi verdi.

Carl Stahl ve Carl Stahl firmasının ürünleri hakkında öncelikle kısa bir bilgi alabilir miyiz?

Carl Stahl, 130 senelik geçmişi bulunan bir Alman firması… Alman yetkililer ile beraber Türkiye’de tam bir sene önce kurulan firmamızın iki ay önce Gebze’de ilke fabrikasını açarak Türkiye’de de üretim sürecini başlattı. Carl Stahl Türkiye’nin, öncelikle mimari tasarım sürecine ağırlık veren departmanı, on birinci ayda ise halatla kaldırma teknikleri departmanı kuruldu. Halatla Kaldırma Teknikleri departmanımız tamamen demir çelik, otomobil fabrikalarına ve inşaat sektörüne hizmet veriyor. Kule vinçlerin halatlarını, demir-çelik fabrikalarının yük kaldırıcılarını, tonlarını ve vinçlerini üretiyoruz. Birçok buna benzer halatlı kaldırma teknikleri aparatları da üretiyoruz.

Carl Stahl olarak 316 paslanmaz çelik ile çalışıyoruz ve bu anlamda paslanmaz halat kullanarak, farklı halat kalınlığında ve farklı göz aralıklarında ağlar örüyoruz. Söz konusu halatları kullandığımız alanlar ise; merdiven ve teras korkulukları, viyadükler, hayvanat bahçeleri, dekoratif mimari kafesler, helikopter pistleri olarak sıralanıyor ayrıca yapıları çevrelemek ve çocuk parklarında güvenlik ağı olarak da kullanılıyor. Bu bağlamda üç boyutlu bir form oluşturulması halinde mimarlık alanına hitaben dekoratif amaçlı tasarlanıp da kullanılabiliyor.


Üretim kapasitesiniz nedir? Yani firmanız kaç metrekarede kuruldu mesela?

Gebze’deki fabrikamız 700 metrekarelik bir alanda kurulu, bin 500 metrekarelik alan ise şu an inşaat halinde. Bu kısım da tamamlandıktan sonra 2 bin 300 metrekare civarında bir alanımız olacak. İhtiyaç halinde söz konusu bin 500 metrekarelik alanın da tadilatını yapıp kullanıyor olacağız.

Carl Stahl Türkiye’nin satış bölgesini tanımlayabilir misiniz? Bu anlamda gelecek dönem planlarınız nelerdir?

Carl Stahl olarak 28 ülkede üretim yapıyoruz ve toplam 52 satış noktamız bulunuyor. Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan gibi Türki Cumhuriyetleri, Rusya ve Suudi Arabistan Carl Stahl Türkiye’nin satış bölgemize dahil olan ülkeler.

Bununla birlikte önümüzdeki dönemlerde Rusya ve Türki Cumhuriyetlere yakın olan bir bölgede, ofis kurmayı da düşünüyoruz. Yılbaşından sonra ise Ankara’da yeni bir ofisin hazırlıklarına başlayacağız ve en geç ilkbahara doğru ofisimizi kurmuş olacağız. Süreç içerisinde Türkiye’de sırayla büyük şehirlerde ofis açmayı planlıyoruz.

Şu an yürütmekte olduğunuz projeler nelerdir?

En güncel projemiz Zemzem Tower. Bununla birlikte Metal Yapı’yla ortak bir çalışmamız var. Eylül ayında uygulanmaya başlanan Düzce’de bir projemiz var, bu anlamda Türkiye’de çeşitli illerde projelerimizin olduğunu söyleyebilirim.

Söyleşimizin başında Carl Stahl ürünlerinin cephe alanında da kullanılabildiğinden bahsetmiştiniz. Bu anlamda cama rakip olabilir mi?

Belli alanlarda kesinlikle olabilir ve cam ile kıyaslayacak olursanız maliyet ve hizmet bakımından Carl Stahl ürünlerinin daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Çünkü uzun vadede camın temizlik maliyeti ya da kırılma tehlikesi var. Bizim ürünlerimizin en önemli özelliği insanlara uzun süreli güven sağlaması. İstanbul’da pek çok yapının dış cephesinde cam kalınlıkları 10 santimetre. Olası bir depremde bu yapıların büyük bir kısmı ciddi zarar görecek ve hasarlanma sürecinde söz konusu camlar da insanların zarar görmesine neden olacaklar. Ya da büyük kapasiteli otellerin temizlik maliyeti ciddi rakamları bulduğundan, çelik halat kullanımı daha avantajlı… Bununla birlikte camın da avantajları var tabi, cam rüzgar geçirmiyor ve iklim koşullarından koruyor…

Carl Stahl ürünlerinin güçlü yanları nelerdir?

Carl Stahl firması işe nasıl başladı biliyor musunuz? Standımızda şu an sergilediğimiz sandalyeyi tasarlayarak. Bu sandalyeyi sergilediğimiz fuarlardan birinde standımızı ziyaret eden bir mimara ilham olmuştu. Kendisi bir hayvanat bahçesi projesi üzerine çalışıyordu ve kafese tamamen üç boyutlu form vermesi gerekiyordu. Ancak uygun malzeme bulamıyordu, bizim ürünlerimiz üç boyutlu form alabilmesi projenin gerçekleşmesinde etkili olmuştu.

Bununla birlikte ürünlerin paslanmaz özelliğe sahip olması peyzaj alanında da kullanılabilmesini sağlıyor. Sarmaşıklar, yeşil bitkiler normal çeliğin üstüne sarıldığı zaman bir süre sonra paslanma başlıyor ve bu durum bitkiye de zarar veriyor.

Yapı Fuarı Ankara hakkında ne düşünüyorsunuz?

Firma olarak fuarlara katılım konusuna önem veriyoruz. Carl Stahl Türkiye olarak İstanbul Fuarı’ndan memnun ayrıldık, Ankara’dan da memnunuz. Önümüzdeki dönem de Yapı Fuarları’na katılım göstermeyi düşünüyoruz. Özellikle Yapı Fuarı İstanbul kapsamında hedef kitlemiz mimarlar olacak. Dekoratif ürünlerimizi ön plana çıkarmayı planlıyoruz.

YEM Fuarcılık, bu organizasyonlarıyla büyük bir boşluğu dolduruyor. Türkiye’de böyle organizasyon yapan başka bir firma yok. Firmamız adına teşekkür ediyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/paslanmaz-celik-halatlarin-sandalye-tasarimi-ile-baslayan-seruveni_102346.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!