Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Saraçoğlu’nun Çapulcuları Mimarlar Oldu

Saraçoğlu Mahallesi proje fikir yarışmasının Değerlendirme Konferansında Türkiye’yi saran direniş rüzgarları esti. Çapulcular, Kent Düşleri Proje Fikir Yarışması için Saraçoğlu’nu tasarladı.

yapi.com.tr
Saraçoğlu’nun Çapulcuları Mimarlar Oldu


Jüri üyeleri arasında, Ali Cengizkan ( Prof.Dr. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı) Bülent Batuman( TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi) Emel Akın (Yrd. Doç.Dr. Atılım Üniversitesi GSTM Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi), Faruk Bildirici(Gazeteci), İlhan Tekeli(Prof. Dr. Şehir Plancısı), Nuray Bayraktar( Doç.Dr. Başkent Üniversitesi GSTM Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi), Reyhan Altuntaş (Namık Kemal Mahallesi Muhtarı), Y.Yeşim Uysal (Mimar,Mimarlık Tarihçisis), Erkut Sancar(Mimar), Zeynep Tanrıverdi (Y.Mimar), Ahmet Hakan Alkan (Mimar) yer aldı.
Jüri ve diğer katılımcılarla birlikte bir forum ortamına dönüşen değerlendirme konferansında yarışma katılımcıları hem fikirlerini anlattılar hem de sorulan sorulara yanıt verdiler. Tüm yarışma katılımcılarının fikirlerinde Taksim Gezi Parkı direnişi yerini aldı, kamusal alan, sokak üniversitesi, sivil iktidar alanı, kaçış mekanı, paylaşım mekanı, eylem alanları, meydanlar, halk kütüphanesi, tarım yapılan bahçeler #dirensaraçoğlu, üretim alanı, muhalefet odağı v.b fikirler dikkat çekti. Saraçoğlu deneyimlemesini kentin deneyimlemesine dönüştürme,  içinden geçilen değil  Güvenpark ve Kızılay’la bağını kuran bir kamusallıkla tasarlanması katılımcılarının büyük bölümünün ortak fikri olarak değerlendirme konferansına yansıdı.

Kent Düşlerine Gezi Park’ındaki ağaçların sökülmesi ile başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemler böylece damgasını vurdu. Mimarlar ve mimarlık öğrencileri Saraçoğlu için yeşilin içinde ve eylem alanları ile eşitliği ve özgürlüğü haykıran kentlilerle, kurdukları kent düşlerini bir kez daha tasarımlarına yansıtmış oldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi bugüne kadar Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi, Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü, Zonguldak Kömür Yıkama Tesisleri, Kızılay Meydanı ve Çevresi, EGO Hangarları, Mamak’ta Sosyal Konut ve Mamak Cezaevi’ne yönelik,  Düşleri Proje Fikir yarışmaları açmış ve yapıların bir bölümünün kamusal kullanımlarla yeniden işlevlendirilmesine olanak sağlamıştı.

8 Temmuz’da Alman Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ödül töreni ve kolokyumu yapılacak ile Saraçoğlu Mahallesinin geleceği belirlenecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/saracoglunun-capulculari-mimarlar-oldu_110312.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!