Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YAPI Dergisi Temmuz Sayısıyla 40. Yılını Kutluyor

Temmuz sayısı ile 40. yılını kutlayan YAPI Dergisi, 40 yılı inceleyen özel bir bölümle okuyucularla buluşuyor. Her sayıda olduğu gibi çeşitli projelerin ve farklı konulara ilişkin makalelerin yer aldığı dergide, Gezi Parkı’na odaklanan bir de güncel dosya yer alıyor. Ayrıca derginin 40. yıl sayısı internetten ücretsiz olarak indirilebiliyor.

yapi.com.tr
  • YAPI Dergisi Temmuz Sayısıyla 40. Yılını Kutluyor
  • YAPI Dergisi Temmuz Sayısıyla 40. Yılını Kutluyor
  • YAPI Dergisi Temmuz Sayısıyla 40. Yılını Kutluyor
  • YAPI Dergisi Temmuz Sayısıyla 40. Yılını Kutluyor
  • YAPI Dergisi Temmuz Sayısıyla 40. Yılını Kutluyor

Kılıç Ali Paşa Hamamı Restorasyon Projesi

16. yy Sinan yapısını ortaya çıkarmayı ve mimari karakterinden ödün vermeden çağdaş yaşama uyarlamayı hedefleyen Cafer Bozkurt, projede yapının zengin mekânsallığını geri kazandırmış ve özgün hamam işlevi ile geleneksel yıkanma kültürünü günümüze taşımaya çalışmıştır.

Ayışığı Manastırı

Cunda Adası’ndaki Ayışığı Manastırı, içinde yer aldığı doğal çevre ve yerel coğrafyaya kattıklarıyla gerçek bir “simge” olarak algılanmaktadır. Ersen Gürsel ve Haluk Erar’a ait olan restorasyon projesinin ana teması, yapıların arkitektonik karakteristiklerini vurgulayan “Müze Yapı” kavramına oturtulmuştur.

Busan Sinema Merkezi

Coop Himmelb(l)au’nun tasarladığı Güney Kore’deki Busan Sinema Merkezi’nin LED’lerle kaplı çatısı sanal gökyüzü rolü üstleniyor. Çatı; yapı öğeleriyle meydanı, sürekliliği olan ve çok işlevli bir kamuya açık kentsel alanda bütünleştiriyor.
 
Nunawading Tren İstasyonu

Grimshaw Architects’in tasarladığı Melbourne, Avusturalya’daki Nunawading Tren İstasyonu’nun görkemli giriş saçağı çarpıcı bir mimari öğe olarak projeye damgasını vuruyor. Tren yolcularını kötü hava koşullarından koruyan bu saçak doğal günışığını da içeriye alacak biçimde tasarlanmış.

Anima Kültür Merkezi

Bernard Tschumi Architects’in tasarladığı projedeki mekân tasarımı, değişen gereksinimlere yanıt verebilecek biçimde düzenlenmiş. Esneklik, kat alanları, strüktürel sistem ve düşey hareket ile karakterize edilmiş. Proje, İtalya’nın Grottammare kentinde yer alıyor.

“Usta Tasarımcılar Bahçesi” 6. Parsel

Martha Schwartz Partners’ın tasarladığı bahçe, Çin’in uzun geçmişi, zamandışılığı, insanlarının ve kültürünün esnekliği ve dayanıklılığını çağdaş peyzaj sanatı ile yorumlayan minimalist bir çalışma. Proje, Çin’in Xi’an kentinde yer alıyor.

Taş Yontucu Sergi Tasarımcısının Öyküsü

Zeliha Burtek’in yazısında; Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nin sergi alanı olan Aksanat binasının, geometrinin kurallarının dışına çıkılarak, yeni form-zaman olanaklılığının yaşanacağı bir düzenleme içinde yeniden ele alınması anlatılıyor.

Ayrıca;

-    Korumanın Türkiye’ye Özgü Sorunları; Kemal Kutgün Eyüpgiller
-    Çocukları da Düşünen Banyo; Pentagon Design
-    Yapı ve Mimarlık Hizmetleri Sektörlerindeki İşyerlerinde Mobing; İpek Bakırcıoğlu, Emrah Acar
-    Nafi Çil ile Resim Sanatı Üzerine

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-dergisi-temmuz-sayisiyla-40-yilini-kutluyor_110388.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!