Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Ahşap Ev'in Türkiye'deki Adresi: İlker Orman Ürünleri




 

Kurulduğu 1950 yılından bu yana orman ürünleri ve inşaat sektöründe tüketilen ürünlerin önemli bir bölümünü Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi çeşitli ülkelere de tedarik eden İlker Orman Ürünleri, son 6 aydır da lamine ahşap kapı, pencere ve ahşap ev üretimine başladı.

 

33. Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul’da ahşap ev formundaki stantlarında ürünlerini ziyaretçilere tanıtan firma, Türkiye’ye ahşap ev üretimini getirerek tüketiciyi ithal ürün bağımlılığından kurtarıyor.

 

Firma yetkilisi Emre İlker, bugüne kadar Türkiye’de bu yönde bir üretim olmadığını, ahşap evlerin Finlandiya ve Kanada gibi ülkelerden ithal edildiğini dile getirdikten sonra üretimlerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye’de gerçekleştirmeye başladığımız ahşap ev üretimini yüksek kalitede ve çok uygun fiyatlara yapıyoruz. 60 yıldır İlker Orman Ürünleri adı altında kerestecilik alanında faaliyet gösteren firmamız, son 6 aydır aynı marka ile ahşap ev üretimine başladı. Tümü ithal makinelerden oluşan bir makine parkuruna sahibiz. İşçilik dışında mamul ve yarı mamullerin tümü ithal.

Ahşap pencere konusunda belli rakiplerimiz olmasına rağmen ahşap ev konusunda pek rakibimiz yok diyebilirim. Bu alanda üretim yapan firmalar henüz ürün kalitemizi yakalayabilmiş değiller.”

Taleplerin daha çok tatil yörelerinden geldiği bilgisini de veren İlker, müşterilerinin genellikle Adapazarı, Datça ve Bodrum gibi illerde yoğunlaştığını söyledi.

Ürettikleri ahşap evlerin türleri konusunda ise şu bilgileri verdi:

“Şu an için 30+30’luk 60 metrekarelik bir modelimiz var. Bir de alt katı 60, üst kat 20 metrekare olan bir çalışmamız bulunuyor. Belirli metrajlara 4-5 adet tipoloji üreteceğiz. Modellerimize özellikle bungalov tarzını eklemeyi düşünüyoruz.

Yeni bir firma olduğumuz için tüm bunları 6 ay içerisinde tamamladık. Bu süre zarfında makinelerimiz ve hammaddelerimiz geldi. Üç ay önce ilk deneme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Son üç ay içersinde ise ürünlerimizi hazırladık Şu ana kadar aldığımız tepkiler gayet olumlu. Tüm kullanıcılarımız ‘elinize sağlık’ diyorlar.”

Emre İlker, modellerin belirlenmesinin ardından seri üretime geçileceğini sözlerine ekledi.

 


http://www.yapi.com.tr/haberler/ahsap-evin-turkiyedeki-adresi-ilker-orman-urunleri_96287.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!