Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seramiksan, Sektörün 'İlkler ve Tekler'ini Tanıttı




Türkiye’de ilk kez Seramiksan tarafından kullanılan 4 önemli teknoloji, ‘İlkler ve Tekler’ konsepti ile Yapı Fuarı İstanbul 2010’da yapı profesyonelleri ve tüketiciye sunuldu.

Nano teknoloji uygulanarak üretilen parlak Nano Tech granitler; Soluble Salt teknolojisi ile üretilen hem yüzeyi desenli hem de parlatılmış granitler; yarı mat-yarı parlak ‘anti-slip’ kaymaz yüzey sırlı Lappato granitler ve doğanın renklerini, desenlerini 3 boyutlu dijital baskıyla mekânlara taşıyan Digiart karolar Seramiksan’ın fuarda tanıttığı yenilikçi ürünleri arasında yer alıyor.

Seramiksan’dan 4 ilk: NanoTech, Digiart, Soluble Salt ve Lappato

Türkiye’de bu nitelikte üretim yapan başka bir firma olmadığını söyleyen Seramiksan Satış ve Pazarlama Grup Başkanı H. Bülent Şamlı, Seramiksan’ın yenilikçi ürünlerine ilişkin şu açıklamada bulundu:



 

‘İlkler ve Tekler’ serisinin ilk yeniliği Türkiye’de ilk kez nano teknoloji uygulanarak üretilen NanoTech granitler. Bu serideki granitler leke tutmuyor, bakteri barındırmayarak hijyen sorununu ortadan kaldırıyor,  parlak ve estetik görünümleriyle beğeni topluyor. NanoTech granitler ayrıca, asitlere, bazlara ve temizlik malzemelerine karşı dayanımları ve tüm teknik özellikleri ile granit karolarla aynı özelliğe sahip bulunuyor.

60cm x 60 cm ve 30cm x 60 cm ebadtlarında üretilen parlak granitlerimizden Granito Marmo, Granito Bello, Granito Bej ve Granito Superwhite’ta bu teknoloji kullanıldı.

İkinci yeniliğimiz rotadigit adlı 3 boyutlu baskı teknolojisi kullanılarak üretilen Digiart karolar. Yalnızca Seramiksan tarafından üretilen Digiart karolar sayesinde karo yüzeyi üzerine yüksek çözünürlüklü baskı yapılarak gerçeğine çok yakın doğal görüntüler elde ediliyor. Random (rastgele) efektler ile 3 boyutlu yüzeyler üzerine baskı yapılarak elde edilen Digiart serisi karolar, tasarımda da sınırları zorluyor. Rotodigit teknolojisi ve Digiart serisi; sonsuz renk alternatifleri ile seramik üretim teknolojisinde dünyada gelinen son nokta olarak değerlendiriliyor.

‘İlkler ve Tekler’ serimizin üçüncü yeniliği, random efektli Soluble Salt granit karolar. Soluble Salt teknolojisi sayesinde parlak granitler, doğadaki doku ve renkleri ile gerçeğine en yakın şekilde üretiliyor. Birbirinin devamı olan desenler elde ediliyor ve mekânlar doğal bir görünüm kazanıyor. Ayrıca üretim esnasında uygulanan nano uygulaması ile daha parlak ve daha hijyenik bir yapı sağlanıyor. Endüstriyel granit olması sebebiyle doğal granitlere oranla hem kimyasallara hem de darbelere karşı daha dayanıklı bir yapı elde ediliyor.

Serimizin dördüncü ve son yeniliği ise Lappato teknolojisi. İlk olarak İtalya’da geliştirilen farklı bir teknoloji olan Lappato, aynı zamanda üretim teknolojisine de adını veriyor. Üretim sırasında yapılan ikinci bir uygulama ile karo yüzeyine derinlik kazandırarak 3 boyutlu bir görüntü yaratılan Lappato granitlerde gerektiğinde ‘anti-slip’ kaymaz yüzeyler de elde edilebiliyor. Lappato granitler, yer ve duvar karosu olarak kullanılabiliyor.”

Seramiksan’ın Üretim Felsefesi

Fuarlarda sergilenen bu tarz ürünlerin üretimi genelde ya yurtdışında yapıldığını ya da üretim laboratuarda gerçekleştiği için seri üretimlerinin vakit aldığına dikkat çeken Şamlı, "Bizim sergilediğimiz ürünlerin ise tümünün seri üretimi gerçekleştirilmiş durumda. Fabrikamızda bir tasarım ekibimiz var. Tüm tasarımlarımız bu ekip tarafından hazırlanıyor. Öte yandan İtalya’da birlikte çalıştığımız tasarımlarcılar da bize destek sağlıyorlar." dedi.

Seramiksan'ın özellikle tasarım ve teknoloji geliştirme noktasında üst seviyede çalışmalar yürüttüğünü ekleyen Şamlı, "Bu anlamda Ar-Ge çalışmalarına çok önem veriyoruz. İtalya ya da Çin’deki en son gelişmeler ne ise anında bize yansıyor ve bunları Türkiye’de konseptimize uygun olarak tüketicinin beğenisine sunuyoruz.” dedi.

SeraCAD’le Evinizin Mimarı Olun

H. Bülent Şamlı, Seramiksan’ın “İlkler ve Tekler” serisinin ardından, firmanın ücretsiz çizim programı SeraCAD hakkında da bilgilendirmede bulundu:

SeraCAD ücretsiz çizim programımız kullanıcıya ‘Mutfağınızın/Banyonuzun nasıl olacağını düşünmeyin, görün’ sloganı ile sesleniyor. Dileyen tüm kullanıcılar sistemimize üye olup programı ücretsiz olarak edinip, evlerinin projesini çizebilir ya da mimar yardımı alabilirler. Bunun yanı sıra programa ilişkin bir de yarışmamız var. Sisteme üye olduktan sonra projelerini gönderenler arasından her ay bir proje oylama ile birinci seçiliyor. Ayın kazananına ise, çizimlerini daha da geliştirebilmesi amacıyla laptop armağan ediyoruz.”


http://www.yapi.com.tr/haberler/seramiksan-sektorun-ilkler-ve-teklerini-tanitti_96292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!